Vertrouwen laten groeien in jezelf en in anderen

Wantrouwen als gevolg van niet- aangeboren hersenletsel

Een mogelijk gevolg van oplopen van niet-aangeboren hersenletsel (NAH) is een gevoel van wantrouwen. Dat werkt twee kanten op:

  • het vertrouwen in het lichaam, mentale en emotionele veerkracht is weg. Door hersenletsel worden mensen met NAH teleurgesteld en lukken de dingen niet als voorheen.
  • het vertrouwen naar anderen heeft een deuk heeft opgelopen. Anderen voelen niet altijd aan waar mensen met NAH tegenaan lopen en worden (onbedoeld) overvraagd.

Dat vertrouwen groeit weer op het moment dat dingen lukken, vertrouwen groeit ook als mensen in de omgeving geduldig en begripvol zijn. Voor mensen in de omgeving ook een uitdaging, omdat hersenletsel vaak niet zichtbaar is.

Tijdens coachingssessies bij Love Your Brain leren cliënten meer contact hebben met hun lijf en kunnen ze gedachten opmerken en weer leren ontspannen. Dit zijn allemaal ingrediënten voor vertrouwen en veerkracht.

Cliënt Rozali is een voorbeeld van hoe Love Your Brain mensen kan helpen vertrouwen te laten groeien. Met Rozali, 27 jaar hebben we in 5 online sessies van 30 minuten waardevolle stappen gezet. Rozali heeft ervoor gekozen om iedere twee weken gedurende een half uur af te spreken. Iedere keer startten we met even bijpraten en al vrij snel een oefening ‘induiken’ en deze nabespreken.

Rozali vertelde dat ze zelf wel ontspanningsoefeningen inplande, maar de afspraken met Mirella een stok achter de deur waren en dat zij met live begeleiding veel gemakkelijker haar aandacht erbij kon houden.

Haar ervaring na een reeks van vijf sessies:

“Ik vond de sfeer prettig, Mirella straalde rust uit en dat gaf mij de rust en vertrouwen, open en eerlijk te kunnen zijn. Erop vertrouwen te ervaren wat nodig is om vooruit te kunnen en meer open te staan voor de oefeningen die we samen hebben gedaan.”

“De benadering van Mirella vond ik liefdevol en met compassie.”

“Mirella heeft mij geholpen doordat je me meer opties hebt gegeven voor mij nieuwe oefeningen. En de ruimte die je gaf voor afzeggen en verzetten van afspraken. Daardoor was er geen extra druk achter de afspraken.”

“Ik denk dat mensen met NAH rust, inzicht in eigen gevoel, inzicht in eigen emoties, acceptatie en meer begrip van eigen situatie zou kunnen opleveren. En dat ze het gevoel krijgen begrepen te worden door Mirella.”

Ben of ken jij iemand met niet-aangeboren hersenletsel? Misschien is dit iets voor jou!

Liefs, Mirel

Laat een reactie achter